Stipendiater

Sigrid Appelberg är årets stipendiat 2019!

Sigrid Appelberg visar några av sina tavlor för den intresserade publiken på årsmötet.

Oskar Blomé är årets stipendiat 2018!

Stipendiet från Lunds Konsthalls Vänner delas årligen ut till unga och lovande konstnärer med Lundaanknytning.  Stipendiet är på 15.000 kronor. Oskar studerar på Österlenskolan för konst och design. Hans medier är teckning med tusch och skulptur. 
Oskar: ”Jag vill återspegla världen runtom oss genom min bildvärld. Motiven inkluderar kommersiella symboler, vardagliga objekt, knasiga karaktärer mfl.”
Oskars verk finns på Instagram under namnet ”oggeblome”.

Juliane Finstad är årets stipendiat 2017

Konstnären Juliane Finstad är bosatt och verksam i Lund. Nu får hon föreningen Lunds Konsthalls Vänners stipendium på 15 000 kronor, ett pris som årligen tilldelas unga och lovande konstnärer med Lundaanknytning.
 
Juliane Finstad har studerat på Lunds konst/designskola och har i dag en ateljé på Stenkrossen där hon arbetar med teckning och måleri inspirerad av naturen. Juliane tar gärna emot för en privat visning/besök på Stenkrossen och medlemmar i Lunds Konsthalls Vänner får 20 % rabatt på inköp.

Mer av hennes arbete kan ses på Instagram: Juliane_finstad och på hemsidan: julianefinstad.wordpress.com  

Linnea Englander är årets stipendiat 2016

Linnea som går på Österlenskolan för konst och design beskriver sitt arbete:

Återkommande ämnen jag har jobbat med  är dagdrömmar, nostalgi, längtan bort och oförmågan att leva i nuet. I mitt måleri inspireras jag av ögonblick från min vardag. Det är ett slags undersökande av platser, rum och personer i min närhet.

Jag utgår från fotografier tagna på min telefon. Det jag vill ta vara på i de bilderna är tristessen och långsamheten i vardagen, snarare än det uppseendeväckande och effektfulla. Jag vill visa på det som sker när ingen annan ser på.

Jag intresserar mig för vissa stämningar och situationer som jag hittar i tonårsmiljöer och har därför i detta projekt valt att måla av mina syskon och  kompisar som befinner sig i den åldern.

När målar ser jag på det som att fylla i en målarbok. Jag använder mig av de färger jag gillar snarare än att försöka efterlikna verkligheten.

Läs gärna mer om Linnea: Linneas målningar och tankar om sin konst

Love Terins är årets stipendiat 2015

Love är en ung lovande konstnär som går sista årskursen på Österlenskolan för konst och design och har tagit studenten på Katedralsskolan i Lund. Love söker nu in på postgymnsiala konstutbildningar för vidare studier.

IMG_0015

Har_kan_jag_ju Hemmasfar_II  Utstallningsbild

En kommentar till Stipendiater

  1. Pingback: Stipend fra Lund Konsthalls Vänner | juliane finstad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: